Jälkiruokiin ja leivontaan Kotigastronomilta

LEIVONTAMAUSTEET

Aito vaniljasokeri
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan, makeisiin, juomien maustamiseen.

Vaniljatanko
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan, makeisiin, juomien maustamiseen. Jäätelön ja vanukkaiden maustamiseen.

Vanilliinisokeri
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan.

Leivinjauhe
Käyttö: Leivonnaisten kohotusaine.

Piparkakkumauste
Käyttö: Pipar- ja maustekakkuihin, makeisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
Annostelu: 1 rkl jauhetta / 2 dl jauhoja.

Hasselpähkinärouhe
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan. Koristeluun.

Kookoshiutale
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan. Koristeluun.

Manteli, lastu ja rouhe
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan. Koristeluun.

Sooda
Käyttö: Leivontaan ja kohotukseen.

Tumma kuorrute
Käyttö: Kakkujen, leivonnaisten ja jälkiruokien koristeluun ja kuorrutukseen. Sulatetaan vesihauteessa tai mikrossa.

Strösselit ja nonparellit
Käyttö: Kakkujen, leivonnaisten, jälkiruokien ja jäätelön koristeluun.

Muita leivontaan käytettäviä mausteita Kotigastronomi mausteiden käyttötietoa / mausteet

VANILJAKREEMI

Kotigastronomi Vaniljakreemijauhetta on erittäin helppo käyttää; sekoita jauhe veteen, maitoon tai kermaan, anna tekeytyä puolisen tuntia ja sinulla on valmis herkullinen kreemi. Se kestää hyvin paistamisen ja pakastamisen ja säilyy valmiina jääkaapissa 1-2 vrk.

Käyttö:
Veteen sekoitettuna
* täytekakut
* leivokset
* tortut
* marjapiirakat
* pullat

Kermaan sekoitettuna
* kakut
* letut
* marjat
* erilaiset jälkiruoat

Vinkkejä:
* kokeile valmista kreemiä pullapitkojen tai makeiden kahvileipien täytteenä esim. marmeladin vieressä
* sekoita kreemijauhe kevytkermaan vain puolet ohjeen määrästä ja sinulla on valmis vaniljakastike
* tee kreemi ja vaahdota kermaa 1:1, sekoita keskenään ja käytä jälkiruokien kanssa pelkän kermavaahdon asemasta

Tulosta sivu »