Jälkiruokiin ja leivontaan Kotigastronomilta
LEIVONTAMAUSTEET
Aito vaniljasokeri
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan, makeisiin, juomien maustamiseen.
Vanilliinisokeri
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan.
Leivinjauhe
Käyttö: Leivonnaisten kohotusaine.
Piparkakkumauste
Käyttö: Pipar- ja maustekakkuihin, makeisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
Annostelu: 1 rkl jauhetta / 2 dl jauhoja.
Hasselpähkinärouhe
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan. Koristeluun.
Kookoshiutale
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan. Koristeluun.
Manteli, lastu ja rouhe
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan. Koristeluun.
Sooda
Käyttö: Leivontaan ja kohotukseen.
Tumma kuorrute
Käyttö: Kakkujen, leivonnaisten ja jälkiruokien koristeluun ja kuorrutukseen. Sulatetaan vesihauteessa tai mikrossa.
Strösselit ja nonparellit
Käyttö: Kakkujen, leivonnaisten, jälkiruokien ja jäätelön koristeluun.
Muita leivontaan käytettäviä mausteita Kotigastronomi mausteiden käyttötietoa / mausteet
VANILJAKREEMI
Kotigastronomi Vaniljakreemijauhetta on erittäin helppo käyttää; sekoita jauhe veteen, maitoon tai kermaan, anna tekeytyä puolisen tuntia ja sinulla on valmis herkullinen kreemi. Se kestää hyvin paistamisen ja pakastamisen ja säilyy valmiina jääkaapissa 1-2 vrk.
Käyttö:
Veteen sekoitettuna
* täytekakut
* leivokset
* tortut
* marjapiirakat
* pullat
Kermaan sekoitettuna
* kakut
* letut
* marjat
* erilaiset jälkiruoat
Vinkkejä:
* kokeile valmista kreemiä pullapitkojen tai makeiden kahvileipien täytteenä esim. marmeladin vieressä
* sekoita kreemijauhe kevytkermaan vain puolet ohjeen määrästä ja sinulla on valmis vaniljakastike
* tee kreemi ja vaahdota kermaa 1:1, sekoita keskenään ja käytä jälkiruokien kanssa pelkän kermavaahdon asemasta