Chilisilakat

(neljälle)

1 purjo
1 rkl voita tai öljyä
½ kg silakkafileitä
1 rkl sitruunamehua
1 tl Sitruunapippuria
1/2 tl valkopippuria
1 tl kirveliä

Kastike
1 prk smetanaa
2 rkl sinappia
1 tl sokeria
1/2 dl chiliketsuppia (ohje: Kastikkeet / Chiliketsuppi )
tilliä

Hauduta viipaloitua purjoa pannulla voissa. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunamehulla, pippureilla ja kirvelillä. Laita fileet voideltuun uunivuokaan ja levitä purjoviipaleet fileiden päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa 30 min. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
(Jos ei ole chiliketsuppia, sekoita ½ tl chilijauhetta ja ½ dl ketsuppia.)

Tulosta sivu »