Mausteiden käyttö kasvisruuissa ja leivonnaisissa

Anis perunaruokiin, leivontaan
Basilika tomaatti- ja makaroniruokiin, keittoihin
Cayennepippuri kastikkeisiin ja munaruokiin
Chili kasvispatoihin ja -keittoihin, vihannesrisottoihin
Fenkoli salaatteihin, kasvispatoihin, leipiin
Inkivääri pipar- ja maustekakkuihin, leivontaan
Kaneli omenaruokiin, korvapuusteihin, puuroihin
Kardemumma pulliin, (pipar)kakkuihin, sämpylöihin
Kirveli perunaruokiin, salaatteihin, keittoihin, sieniin
Korianteri kasviskeittoihin, leipiin
Kumina leipiin, kaaliruokiin, hernekeittoon
Maustepippuri kasviskeittoihin ja -patoihin
Meirami keittoihin, salaatteihin, riisiruokiin
Minttu papu- ja (joihinkin) perunaruokiin, teehen
Muskotti peruna-, lanttu-, makaroni- ja juustoruokiin
Neilikka (pipar)kakkuihin, säilykkeisiin (kokonaisena)
Nokkonen keittoihin, ohukaisiin, piirakoihin, leipiin
Oregano kaaliruokiin, patoihin, piiraisiin, keittoihin
Paprika peruna- ja riisiruokiin
Persilja salaatteihin, kasviskeittoihin ja -patoihin
Rakuuna perunaruokiin, kasvishaudukkeisiin
Salvia sipuliruokiin
Tilli peruna- ja kaaliruokiin, kastikkeisiin
Timjami kasviskeittoihin, sipuliruokiin
Valkosipuli peruna- ja tomaattiruokiin, kasvispat

Tulosta sivu »