Burgundilainen lihapata

700 g naudan paistia tai ulkofilettä
100 g pekonia
3-4 porkkanaa
öljyä ja voita
5 dl vettä
1 dl Punaviinikastikejauhetta
1 rkl Kotigastronomi liha- tai pekoniliemijauhetta
3 rkl tomaattisosetta
2 tl mustapippurirouhetta (tai kokonaisia)
2 laakerinlehteä
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl timjamia
pieni tlk kokonaisia herkkusieniä
15 kpl hillosipuleita tai 3 tavallista sipulia lohkottuna
persiljaa

Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi. Ruskista lihat silputun pekonin kanssa pienissä erissä öljy-voiseoksessa paistinpannulla ja siirrä pataan. Lisää vesi. Sekoita punaviinikastike tilkkaan vettä ja lisää pataan. Lisää lihaliemijauhe, valkosipulijauhe, porkkanaviipaleet, tomaattisose ja mausteet. Kypsennä pataa miedolla lämmöllä 30 min, lisää sipulit ja herkkusienet ja jatka kypsentämistä n. puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa. Tarjoa lisäkkeenä riisiä tai keitettyjä perunoita.

Tulosta sivu »