Kukkoa viinissä - Coq au vin

1 kpl broileria tai 500 g broilerinpaloja
öljyä
100 g pekonia
100 g pikkusipuleita tai hillosipulia
100 g herkkusieniä
5 dl valmista Kotigastronomin Punaviinikastiketta
timjamia, Herbs de Provencea, persiljaa, Pippuriseos Rubinoa

Paloittele broileri noin 12 osaan. Ruskista palat (jos käytetään kokonaista broileria, palat luineen) öljytipassa pekonin kanssa. Lisää sipulit ja herkkusienet. Kuullota melkein kypsäksi. Kaada valmis punaviinikastike päälle ja lisää mausteet. Hauduta pata kypsäksi. Tarkista maku, ja viimeistele, jos tarpeen viinietikkatipalla. Tarjoa esim. riisin kanssa. Pataan voi käyttää haluamiansa kasviksia esim. babyporkkanaa, minimaissia, paprikaa.

Tulosta sivu »