Lampaanviulu

10 :lle

2,5 kg lammaspaistia putkiluulla
1 kinkunpaistopussi tai muu suuri pussi marinoimiseen
1 kinkunpaistopussi paistamiseen
2 rkl aromimaustetta
2-3 rkl valkosipulirouhetta tai -lastuja
2 tl mustapippuria
2 tl minttua
2 tl rosmariinia
2 tl timjamia
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa
5 dl jogurttia

Sulata paisti hitaasti jääkaapissa. Varaa sulamiseen n. 2 vrk.

Tee sulaneeseen paistiin viiltoja. Sekoita aromisuola, valkosipuli ja yrttimausteet keskenään, hiero ne lihan pintaan ja työnnä osittain myös viiltokohtiin. Nosta paisti marinointipussiin ja kaada jogurtti pussiin. Sekoittele ja anna marinoitua 2 vrk jääkaapissa. Käännä pussia marinoimisen aikana.

Ota paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Avaa marinointipussi. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti suureen paistopussiin, sulje pussi ja leikkaa yhteen kulmaan saksilla ilma-aukko. Kypsennä lammmaspaistia 125 asteessa, kunnes sisälämpö on 75-82 asetta. Avaa pussi ja ota paistoliemi talteen jos haluat valmistaa siitä kastikkeen. Peitä paisti foliolla ja anna levähtää ennen leikkaamista. Valmista kastike paistoliemestä ja kermasta. Suurusta suurusteella tai vehnäjauhoilla.

Lampaan voit tarjota myös punaviinikastikkeella.

Lampaanviulun kanssa voit tarjoilla esimerkiksi rosmariinilla maustettua riisiä sekä minttuhyytelöä.

Tulosta sivu »