Juustokastikeella saat mahtavat piirakat!

Kasvispiirakka

1 pellillinen (pieni)

2 porkkanaa
1 sipuli
5 cm purjoa
½ parsakaali
2 tl Kotigastronomi Vegetarian-aromimaustetta
1 tl Kotigastronomi Pippuriseos Rubinoa tai mustapippurirouhetta
(1 tl rakuunaa)
1 dl Kotigastronomi juustokastikejauhetta
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa
3 dl vettä
n. 1½ dl juustoraastetta
600 g piirakkataikinaa

Tee juustokastike, sekoita siihen ruokakerma, vesi ja kiehauta. Kun kastike on hiukan jäähtynyt, sekoita kananmuna joukkoon. Suikaloi kasvikset ja kuullotta öljyssä ensin porkkana, sipuli ja parsakaalin varsi (lisää tilkka vettä ja kypsytä hetki kannen alla). Lisää parsakaalin nuput ja purjo. Mausta pippuriseoksella ja Vegetarianilla. Kauli taikina, levitä kasvikset ja kastike taikinan päälle ja lisää lopuksi juustoraaste. Paista uunissa n. 30-40 min alatasolla, n. 200 ºC:ssa.

 

Kinkkupiirakka

1 pellillinen (pieni)

2 sipuli
5 cm purjoa
1 dl säilykepaprikaa (tai tuoretta)
300 g palvikinkkua
2 tl Kotigastronomi Vegetarian-aromimaustetta
1 tl Kotigastronomi Pippuriseos Rubinoa tai mustapippurirouhetta
1 dl Kotigastronomi juustokastikejauhetta
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa
3 dl vettä
n. 1½ dl juustoraastetta
600 g piirakkataikinaa

Tee juustokastike, sekoita siihen ruokakerma, vesi ja kiehauta. Kun kastike on hiukan jäähtynyt, sekoita kananmuna joukkoon. Suikaloi kasvikset ja kuullotta öljyssä sipuli ja purjo ja lisää joukkoon paprika (jos käytät tuoretta paprikaa, kuullotta myös se). Mausta pippuriseoksella ja Vegetarianilla. Suikaloi kinkku. Kauli taikina, levitä kasvikset ja kinkkusuikaleet ja kastike taikinan päälle ja lisää lopuksi juustoraaste. Paista uunissa n. 30-40 min alatasolla, n. 200 ºC:ssa.

 

Tulosta sivu »