Katkarapukakku

Pohja
150 g hapankorppuja
75 g voita
1 dl maitoa tai kalalientä kostutukseen

Täyte
400 g katkarapuja (sulata ja valuta)
5 tl liivatejauhetta
1 rkl vettä
2 rkl sitruuna- tai limettimehua
500 g tuorejuustoa (maustamaton)
200 g ruokajogurttia
1/2 tl mustapippurirouhetta
2-3 rkl kuivattua tilliä ja ruohosipulia

Koristeluun
150 g isoja katkarapuja
sitruuna- tai limettilohkoja
tilliä

Sekoita voisula ja hienonnetut hapankorput. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta pohja. Hienonna katkarapuja hieman. Sekoita liivate-jauhe kylmään vesi-sitr.mehuseokseen ja kuumenna kunnes se liukenee. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka (kelmu/silikonikansi) ja nosta jääkaappiin hyytymään, mielellään seuraa-vaan päivään. Pyöräytä pyöreäkärkisellä veitsellä silikonireunusta myöten (jotta kakku on ympäriinsä irti) ja poista silikonireunus. Koristele isoilla katkaravuilla, keitetyllä munalla, sitruslohkoilla ja tillillä.
Vinkki: Voit käyttää katkarapujen sijaan myös mätiä tai kylmäsavulohta. Koristele punasipulilla, mätikeolla tai lohiruusukkeilla ja tillillä.

Tulosta sivu »