Yrttisämpylärullat

n. 20-25 kpl

½ litraa vettä
¾ hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 kg sämpyläjauhoja
½ dl öljyä

Väliin
50 g margariinia (sulatettuna)
1-2 rkl Herbs de Provence -yrttiseosta

Voiteluun
Muna

Päälle
Anisjauhetta

Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet ja vähitellen jauhot. Lisää alustamisen puolivälissä öljy. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kauli jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levyn pinta sulatetulla ja jäähtyneellä rasvalla. Ripota pintaan Herbs de Provence -yrttiseosta. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 2 cm:n kiekoiksi. Kohota kiekot, voitele ja ripottele anisjauhe pintaan. Kypsennä 250 °C:ssa n. 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä voin tai tuorejuuston kanssa.

Tulosta sivu »