iStock_000027210411Small JoulukakkuJoulukakku:

Muffins-mix (200 g jauhetta + 1 dl öljyä + 1 dl vettä)
2 rkl piparkakkumaustetta
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl kuohukermaa (+ vettä)
2 dl kuivattuja karpaloita (vahvaa, sokeroitua glögiä glögimausteesta).

Tee pohjaksi muffins-mix (puolet pussin jauheesta eli 200 g),lisää piparkakkumauste. Paista kakkuvuoassa kypsäksi, 200 astetta n. 20 minuuttia. Liota karpaloita kuumassa vedessä useampi tunti, jotta ne pehmenevät. Sekoita kreemijauheeseen kuohukerma, karpalot ja karpalon neste. Lisää tarvittaessa vettä. Leikkaa pohja hieman jäähtyneenä kahtia ja kostuta joko glögillä tai mehulla ja täytä kreemitäytteellä. Koristele kakku lopulla kreemillä.

Reseptin lähetti Sini Pylväläinen Hollolasta.

Tulosta sivu »